Ledig helg.... ja jag har vant mig!

Så härligt det är med att vara ledig varje helg =) Denna helg har jag bara tagit det lugnt. Varit på gymmet fre, lör och sön.... känns rätt bra får jag säga. Lite barnvakt i fredgas kväll, Jasmine kom och förgyllde kvällen. Mysigt att bara slappa och sitta och snacka. I går följde jag med Scarlett till sin balett, så söta! Sen spenderades kvällen hemma hos Sandra som hade FF;) Kollade två filmer och åt glass. Mums! Lite får man fuska när man tränar så hårt. Idag blev d då gymmet igen... men hade inte Sandra tjatat hade jag nog lika gärna kunnat hoppa hahaha bra att ha någon som drar dit en ibland. Sedan fikade vi i stan med Jasmine och en ny tjej Louise. Alltid mysigt! Fyra svenska tjejer, det är rätt nice att babbla på Svenska ibland=)
Veckorna flyger förbi, om en vecka fyller jag år och då är det redan Maj månad! Lite lagom sinnes! Veckorna är fullproppade med aktiviteter med barnen vilket är roligt. I fredags var jag på barn gympa med Portia och Tyson vi hade super kul alla tre! Sandra var med fast hon inte hade sin pojke för han var på kindy. Kul =)
Imorgon blir det bio igen, fick en gratis biljett av föräldrarna, sweet=)
Ha en bra valborg och första Maj.... nej det firas inte här!
Puss och kram

Go breakers!

Precis tittat klart på finalen i NBL. Aussies basketligan där även ett NZ lag spelar... Gissa vem tog hem ligan?! Jo NZ breakers! Knäckande för Aussie att inte vinna sin egna liga haha riktigt kasst! Annars idag då? Nä men jag har kanske tvättat lite tvätt med massa spya på. Men klagar inte för efter svaga misstankar i morse har jag klarat mig undan!!! Wohoo! Men allra viktigaste så har jag tagit hand om sjuklingarna (Portia började kräkas i natt) söta som socker de små sjuklingarna. Mådde iallafall mycket bättre nu ikväll så håller tummarna att inte Scarlett blir sjuk. Ledig dag imorgon känns konstigt mitt i veckan... Får se vad som händer! Ut i friska luften iallafall :)

Puss och kram till er alla


Min lilla sjukling

Idag helt utan förvarning skräktes Tyson rätt ut. Sen fortsatte det hela förmiddagen, typ 5 gånger! Ibland han vi in till toan i bland inte. Så här har det tvättats och fejats och duschat Tyson och tvättat händerna x antal gånger. Stackars lilla söta unge, men verkar vara snabbt över för ingen feber och har inte kräkts sedan 11 i morse. Jag mår dock lite konstant illa av bara tanken på att kräkas... men har man inte gjort det på sisådär 14 år hoppas jag verkligen slippa det nu också! Dagen slutade med wiggles på tv:n och att alla tre ville sitta i mitt knä. Söta ungar!
...............................................
Direkt efter Leanne och Rob kom hem stack jag till gymmet och körde mitt första bodypump pass.... tre timmar efteråt börjar jag redan få träningsvärk. Hahah känns riktigt bra att ha kommit i gång med träningen.
...............................................
Liten bildkavalkad över de senast veckorna:
Playgroup kids are getting grubby!
Lunch with grandpa down at j-ville Mall
Scarlett looking fab!
On our way home from taupo,lovely lovely sunny warm day
Relaxing/ crazy picnic in the garden with Ethan. Scarlett and Ethan made the picnic table
'
Outing with APL at an art museum, Scarlett were really into it :D
Cool playground in Lower hutt
Cuddle before bedtime with me and the cat =)
Mer bilder nästa gång!!
Natti natti från NZ
Puss och kram till er alla

härliga helg!

Det här med att jobba mån-fre är inte helt fel! Men man saknar dock lätt att vara 3-4 dagars ledig. Helgen går i ett rasande tempo. I fre kväll var jag barnvakt så jag slöade framför tv:n hela kvällen. Det var riktigt nice att bara slappa i soffan. På lördag satte jag kl på 8.30 för att en timme senare ta busen till Lower Hutt och queensgate mall (typ 10 ggr så stort som lilla j-ville mall) Kommer dock på 5 min efter Leanne åkt i väg med barnen att min plånbok ligger i bilen. Mindre bra när man planerat att shoppa loss.... hahah! Men det löste sig fint tack vare snälla Sandra och Jasmine. Lyckan fullständig när vi alla tre lyckades hitta kvällens outfit i samma affär! Klockrent! Överraskad blir man ju inte när mitt val föll på en svart klänning. Mysig dag på mallet tillsammans med Sandra och Jasmine. Rätt befriande att gå omkring och prata svenska högt och tydligt men ingen förutom oss förstår! .... eller ja förutsatt att där inte var några svenska som gick omkring, men de oddsen vore nog väldigt höga!
Lördag kväll= utgång! Samlades i Jasmines mysiga krypin för lite förfest. Sedan vidare in till stan där det va smockfullt med folk. Men lyckades tillslut smyga in långt fram i kön och kom in efter 2 min! Mycket lyckat =) Rolig kväll!
Idag sov jag mer eller mindre till kl 11. Ljuvligt!! Sedan gick jag ut i det underbara vädret och mös i trädgården. Mitt på dan tog jag en tur med Echo (familjens hund). När jag kom hem ställde jag mig och bakade tårtbottnar medans jag kollade SATC på datan! Ikväll hade vi BBQ och vänner till familjen kom över. Super god mat och min hemgjorda klassiska svenska sommar tårta till efterrätt! mums! (men jag tog bara en baby bit!)
På onsdag är det nationell helgdag här vilket är = ledig dag för mig. Nice med en ledig dag mitt i veckan. Tydligen en hel del rea.... så för nog hålla i plånboken.
Ha en underbar vecka!
Puss och kram

Skärpning

Ja mycket bloggande har det inte blivit senaste veckan. Veckorna börjar verkligen gå i ett rasande tempo. Ta hand om barnen börjar mer och mer kännas som en vardag och inte ett jobb. De är vekligen för härliga! .... oftast iallafall hahaha. Veckan har varit fylld med olika happenings för barnen och mig. Vi har varit på playgroup, haft playdates, måntligt besök av au pair link läraren, målat, busat ja och en massa annat. I morgon ska vi till mallet och kolla på en trollkarl sedan på eftermiddagen blir det playdate igen.
.............................
Coolaste ever dock denna vecka är att Portia och Tyson är i princip blöjfria under dagarna! Wohoo känner mig som en stolt mamma när det klarade en hel dag utan att kissa på sig. Det har varit på g men inte riktigt i någon vecka. Tjuvstartade i förra veckan men sedan i helgen började mamman ordentligt med att träna och sen bara fortsatte jag på måndagen och vips så behöver det inte blöjor längre. Rätt skönt... men det innebär en hel annan planering. Och istället för extra blöjor kommer det bli extra byxor. Men duktiga små söta barn! Värsta intressanta att läsa på bloggen eller hur!? hihi 
.............................
Till helgen väntas det utgång på lördag.... oppps jag som hade tänkt ta det lugnt en helg i allafall. Men men man lever bara en gång, eller hur?! Ska bli super kul hoppas på en riktig toppen kväll. Det är super att gå ut här i Wellington, massor utav klubbar att välja på och överallt är det gratis inträde, gillas starkt av en fattig au pair;)
.............................
Träningsupdate:
Går kanon! Tre träningspass redan denna vecka blir troligtvis minst fem innan veckan är slut. Sandra är grym och tränar på med sin PT (vissa har det bra;). Jag tycker det är lite dyrt med PT. Jag fuskar och tar favorit övningar från hennes pass + dietplanen.... fungerar utmärkt eller hur Sandra ;)? Zumba tränaren är awsome! Så tuvärr va vi riktigt mycket folk på gårdagens pass nästan så man fick sätta ut armbågen. Men kul var det ändå.
Puss och kram från en "slut i rutan" au pair i NZ

Påsk och sånt!

För en vecka sedan hämtade jag "nisse" från biluthyraren för en roadtrip med Sandra. Taupo över påskhelgen med tre andra au pairer!! Vilken toppen helg vi hade=) Kommer bli svår att någonsin glömma vem jag hängde med denna påsk, inte bara för att jag firande den i NZ med ett härligt gäng utan även för att jag gjorde något jag aldrig trodde jag skulle våga...... jag hoppade fallskärm!!! Galet kul!!! Går inte att beskriva den helt sjuka känslan när man hoppar ur ett plan och faller fritt ner under ca 1 min. Jag var helt hög av adrenalin, så videofilmen av hoppet är riktigt kul. Vill ni se den gå in på https://www.youtube.com/watch?v=0-MGMHf7azc och skratta åt mig!
I Taupo bodde vi på hostel, men skönt då vi hade egen toalett. Gick över förväntan då inte riktigt någon av oss fem kände varandra speciellt bra. Som vanlig blir det en massa interna roligheter efter några dagar när man umgås dygnet runt. I veckan har man bara skrattat en massa när man tänker på helgen!
Skönt med två fyradagars jobbveckor, redan fredag i morgon. Har haft en super mysig dag med barnen idag. Körde ner till mallet för en fluffy, Sandra och hennes pojke kom dit. Sedan följde de med mig hem för att leka och då kom även Jasmine och hennes två pojkar. Fullt ös medvetlöst, barnen hade det super kul! Ikväll har det varit lite familjemiddag då farfar, mormor och john var här för middag. Jag lagade hel kotlett med tillbehör och mormor Nina lagade två! st efterätter. Hennes pavlova är hehlt fantastiskt god =)
Nu är det snart dags för sängen en intensiv men rolig dag.
Puss och kram till er alla

ZUMBA

Så var det för andra dagen dags för gymmet. Passade på att testa zumba passet. Blir absolut en stammis! Snygg manlig instruktör.... ja jag kämpar lite extra då.... hahaha! Fullt ös och ett riktigt bra pass. Tror jag ställer mig längre fram nästa gång ;)
Sandra hade intro pass på gymmet med en snygging! .... undra vad "=)" betyder Sandra ;) Tur vi kan dra dit varandra när inte någon snygg tränare gör det i fortsättningen!
God natt från mig!
Puss och kram
ps har jag sagt hur mkt jag älskar att äntligen köra bil....

Körkort!

Fick post idag, mitt NZ körkort! Smidigt när man inte behöver göra några tester utan bara fyller i papper och får körkortet hemskickat en vecka senare. Nu slipper jag ha med passet vart jag än går som legetimation. Wihoooo!

Sommar i Wellington?!

Ja man kan ju fundera om inte årstiderna har förändrats här. Denna vecka har inledningsvis bjudit påunderbart väder, idag har det varit kring 18 gader och strålande sol!! Lovely!!
Helgen gick fort med massa roliga aktiviteter. Började med en tur till ett större mall i Lower Hutt i fredags, andra turen med bilen. Vilken frihetskänsla!!! Saknar min volvo. Som vanligt när man inte har pengar hittar man massor som man kan shoppa. Typiskt! Men en lugn kväll somnade tidigt. Är rätt slut på fredagarna efter 50 timmars arbetsvecka. På lördag morgon åkte Rob och Tyson ner till Queenstown och Leanne. Jag fixade frukost och packade övernattingsväskor till flickorna som sedan blev hämtade på förmiddagen av kompisar till familjen.
Sedan körde jag till helgens outing. Vi red hästar upp och ner för berget, en mysig tur och trevligt sällskap i form av andra au pairer. Kunder dock gått i ett lite snabbare tempo. Efter outingen hämtade jag upp Sandra för sushi och för att hämta Laura som kom på besök denna helg. När vi kom hem till mig snackade vi och chillade. Lagade Tacos på svenskt vis;) och drack yummy cider! Senare på kvällen tog vi taxi in för att möta upp Fler au pairer inne i Welly för att ha kul natten lång. Började på en kareoke bar och slutade med en kebab. Sista kebaben jag kommer äta här, smakar inte som hemma hahaha. Inte tillräckligt "flottiga" en lördag natt kl 3!! Består mestadels av torrt kebabkött och morötter, skulle egentligen tillägnat detta ämne en egen blogg replik! Testade till och med ett annat ställe än vart jag och Fredrik åt på nyårsnatten men samma skit. En trevlig kväll i allfall :) Jag, Laura och Sandra sov alla hemma hos mig så vi delade en taxi hem pallade inte vänta på nattbussen som tar ca 45 minuter.
Härliga söndag... sovmorgon! Ljuvligt! Tro det eller ej men jag vaknade först, börjar vänja mig alldeles ör mycket vid att gå upp kl sju mån-fre. På eftermiddagen körde vi ut för att hämta Jasmine och Victoria för att ta en fika. Har jag nämnt hur skönt jag tycker det är att äntligen köra igen?! ;) Blev en trevlig mys fika under em på ett helt fantastiskt ställe i centrala welly, mitt nya favorit fik. Foton kommer vid ett senare tillfälle! Efter alla var hemkörda... ja det är super att köra runt med en people mover... Väntade jag hem flickorna.
Ja alla kära föräldrar nu vet jag hur det känns att få hem "sina" barn efter att det har varit borta ett dygn hos barnvakt. Scarlett och Portia var lyckliga men totalt trötta och uppskruvade. Turligt nog var flickorna riktigt duktiga vid nattning så de somnade snabbt. Men hade en liten Portia som vaknade under natten, slutade med att hon sov i min säng. Måndagen hade vi flickor det mysigt. Första turen med flickorna i bilen gick till Kindy (typ 5 min kör väg)  söta Scarlett säger utan att ens jag frågat..... -Therese you are so so good cause you are driving mummys car so so carefully! Hahaha tur hon säger så så hon inte kommit och sagt till sina föräldrar att jag kör som en galning. Vi firade en kompis till henne som fyllde fem år. Portia älskar kindy, de bästa hon vet är när hon får vara med de äldre flickorna. Senare på kvällen körde vi till flygplatsen för att äntligen hämta mamma, pappa och Tyson. Lyckliga flickor!
Redan tisdag idag. Och som jag skrev har det varit fantastiskt väder, därför har nästan hela dagen spänderats ute. Lovely! Tyvärr kommer det nog börja regna och prognosen tyder på dåligt väder under påsk :( men men ska nog lyckas underhålla oss i Taupo!
En massa text och inga bilder, men det duger ändå tror jag =)
Puss och kram

RSS 2.0