jag ger snart upp!

Skriver tre inlägg som försvinner, laddar upp en bild.... som blir upp och ner! Kom igen nu!
Har varit en bra vecka med barnen, men är totalt slutirutan på kvällarna! Måste komma i gång med träning så att jag får lite mer energi. I måndags tog jag med mig barnen in till Wellington för att ta en tur med cabel cars som det har här i Wellington. Vi möte upp med Sandra och hennes Harry. När vi väl kommer fram är där en suuuuper lång kö. Vi fattar ingenting tills jag lägger i hopa 1+1. Såg ett stort kryssningsfartyg när vi åkte in med tåget och sedan såg jag en i kön som hade en blå tygväska med kryssningsfartygets namn.... Lyckat, vi prickar in en solig dag men även en dag då två stora kryssningsfartyg lagt ankar i Wellington. Typsikt. Det fick bli en tur till Te papa istället. (national museet) Det bästa är att det är gratis inträde till te papa så det är perfekt. Men de tar igen en hel del pengar på svindyr fika!
Försöker hitta på något kul varje förmiddag för att sedan under eftermiddagen mer vara hemma omkring och leka, antingen i trädgården eller inomhus om det är dåligt väder. Det fungerar riktigt bra. I dag gick vi till kyrkan (alla tre barnen gick!) som ligger 1 km bort. Barnen är duktiga på att hålla händer men ibland önskar man att man hade tre händer istället för bara två. I kyrkan var vi med på sång och danslek. Barnen har varit här med sin förra au pair. Trodde barnen skulle dansa som galningar och sjunga med, men istället hade jag tre!!! barn sittandes i mitt knä. Var nog lite överväldigade över att där var så mycket föräldrar och barn. Sötaste var ändå när det var dags för förmiddagsfika och söta tanter öppnade upp in till lilla köket och leende gick runt och serverade alla barnen förmiddagsfika. Det fanns även rikligt med hembakade kakor till alla vuxna! Galet, gäller att motstå frestelsen!
Idag på eftermiddagen hade vi besök av "läraren" från au pair link som besöker oss en gång i månaden. Det gick bra men nu måste jag verkligen ta tag i att skriva "learning storys" för alla tre barnen. Känns ibland som man är tillbaka i gymnasiet.
tränarpå att hålla handen när vi väntade på bussen och jag skulle ta upp pengar! Söta små barn=)
Pussochkram tiller alla! Kommentera gärna....... om ni så bara skriver hej!

Går bra det här... ny mac data och sedan en blogg på det!


Här kommer iallfall 4 bilder! Dock kan jag inte få två av fotona rättvända...... blir lagom GALEN! Men men jag lär väl mig så småning om.....

Hemma!

Lördag kväll, äntligen hemma i Wellington! Nu blir det till att komma in i vardagen efter allt resande. Ofattbart att jag redan varit i NZ i över 2 månader.
Blandade upplevelser från au pair link kursen jag var på nu i veckan. Enligt mig något dåligt organiserad och gav inte så mycket. Tur jag hittade folk att ha kul med! Kändes nästan som man var tillbaka i gymnasiet eller något när man blev tillsagt att sluta skratta hahaha
Imorgon kommer bli min första normala söndag hemma i huset sedan jag flyttade in till familjen. Planerar att packa upp från Fiji och weekenden i Auckland. Saknar bilder på min väggar, så fritt fram att skicka roliga saker hit som jag kan sätta upp ;)
Börjar så smått planera min 4 dagars ledighet kring påsk (jepp! som au pair är du ledig alla NZ helgdagar!!lovely!!) får se vart det bär men en weekend kommer det iallfall bli med helsköna nya vänner! kul!
Tänkte ge er en liten bild kavalkad av bilder från NZ sedan jag kom hit för 2 månader sedan och lite från Fiji!
Enjoy!!
pussochkram

Orientation i Auckland!

Då var man här! Portia och Tyson var så söta när de lämnade av mig, jag fick både pussar och kramar och Portia ville helst följa med in. Känns nästan konstigt att inte vara med någon ur familjen, det är första gången på sex veckor!

När jag väl fick mitt hotellrum och gick för att leta upp aupairlink blev jag något irriterad när det sägs att man ska vara på plats kl 13 och det enda som händer är att det delade ut ett infoblad om vad som händer de nästkommande två dagarna. Och alla var inte på plats kl 13 utan folk har droppat in lite då och då under em/ kvällen.

Har som tur haft sällskap av några trevliga aupairer som kom relativt tidigt. Mest suttit och snackat.... är ju rätt bra på det, eller? ;) Tog ett glas vin kl 17 med en en au pair från Seattle, mest för att vi inte hade något annat att göra! Trist för vi är på ett hotel vid flygplatsen så det finns inget att göra. Tjejen jag delar rum med anlände nu på kvällen. Vi har haft kontakt innan hon anlände så det är schysst! Kan prata Svenska på rummet... Haha. Vad tror ni hon hade med sig? Marabou!! Mums!! Riktigt smarrigt:) tack Laura! Är riktigt skönt att ha varit i landet ett tag och slippa jetlag och slippa vara nervös över hur familjen kommer att vara.

Pussochkram


Blogga...

Går ju sådär det här! I förrgår gjorde jag om ett inlägg tre ggr och det bara försvann tillslut gav jag upp och det blev bara en bild på Scarlett som spejar från båten ut mot treasure island.

Igår begav vi oss åter till Wellington airport, jag, Leanne och tvillingarna. Flyga har blivit som att åka bil för småttingarna dessa senaste dagarna. Jag har blivit proffs på att 'ha barn i knä med extra bälte och underhålla under flygresan' men de var kanon duktiga. Det roligaste är när det blir lite turbulens och barnen börjar skratta och Portia utbrister -yeee bumpy road!! Och skrattar ännu mer:)

Väl framme hade vi hyrbil och körde till barnens farmors hus. Så under mina första veckor har jag i princip åkt kors och tvärs och träffat hela släkten. Men bara roligt då alla är riktigt gästvänliga och super trevliga:)

Nu är Leanne och jobbar, farmor och tvillingarna kör en runda med bilen och jag väntar på att de ska hämta upp mig. Idag bär det av till 'förberedelsekursen' som jag egentligen skulle börjat mitt äventyr med. Spännande att se om det blir tre dagar med svårt att hålla sig vaken eller tre roliga dagar med intressanta saker att göra/ lyssna på och trevligt folk!


Vi hörs snart igen:)
Pussochkram


Bloggens värld 2.0


Fiji äventyret är över för denna gång!

Veckan kan sammanfattas med två ord sol och bad! Underbart:) imorgon är det hemfärd, hade gärna stannat en vecka till här i solen. 'Hemma' på NZ är det fortsatt hyfsat väder 15-20 grader, regn vissa dagar sol andra dagar.

Barnen tycker det är kanon kul att bada så tur att där finns en simhall i Johnsonville. Kommer nog bli många dagar där när det blir regn och rusk.... Det är när ni där hemma har våren på besök;)

Igår passade jag på att göra lite turist shopping. Galet men sant så finns här en UGG:s fabrik på ön så nu har jag införskaffat mig ett par super varma inneskor. Kändes något konstigt att prova UGG:s när svetten rinner i pannan! För fast det är sen sommar i NZ är det kallt som bara den på morgonen, fasar inför vintern. Blir nog till att sova med underställ!!

Idag har jag varit borta från Sverige i två månader! Overkligt! Veckorna bara rinner i väg. Ska bli spännande hur det känns att verkligen komma in i vardagen i NZ.

Ha en underbar lördag! Uppskattar om ni skickar mail/sms, svarar till alla:)

Pussochkram


Sol sol sol!

Äntligen har man en synbar solbränna.... Like!!! Tacka klart .se för denna underbara dag, är glad att vädret blev som de blev då jag rekommenderade alla hjärtans dag för en heldagsutflykt till treasure island. Alla var lediga och hängde med. En heldag med sol, bad och snorkling, ljuvligt:) Det finns oändligt många små och stora öar, häftigt när man är ute på havet och kryssar runt.

Nu är jag supertrött men får snällt hålla mig vaken då jag är barnvakt ikväll. Snäll som man är skickade jag ut de två paren på romantisk middag! Själv har jag ätit pizza och druckit diet coke.... Var är min heta alla hjärtans dag date?!

Ska försöka lägga upp några bilder, fungerade inte i förra inlägget! Något lätt irriterande. (känner mig som en riktig bloggare när jag klagar på att det inte går att ladda upp bilder;)..... Och nä det gick inte nu i heller! Får bog skylla på det något tröga Fiji internetet... Hmmm

Pussochkram till er alla <3


Växlande molnighet

Försöker att släppa det här med regnet... Men det går sådär! Men trots en trist morgon blev eftermiddagen desto bättre. Klarblå himmel under nästan tre timmar, sen kom ösregnet från ingenstans igen! Men man börjar få någon sorts härlig bränna på sin kropp i alla fall:)

Full rulle i hamnen då ett kryssningsfartyg har invaderat ön. Uppträde med dans, rätt kul att titta på. Männen skrämde dock halvt livet ur barnen då det i slutet av dansen kom nära och från djupet skrek BULA!!! Haha stackare både Scarlett och Tyson hoppade till rejält och blev ledsna. Men det gick över snabbt. Det är lätt här på Fiji för Bula är det enda ord man behöver kunna, det betyder i princip hej!, hur mår du?, allt bra idag? Osv väldigt trevliga är alla, dock har Fijianerna överhuvudtaget ingen brådska även om det är något brådskande (nu skulle då vissa kanske tycka att detta stämmer in på mig... Men jag lovar det är 1 miljon ggr värre!)

I går shoppade jag, bl.a. En super fin bula bag, handgjort av kvinnor på ön. Och lite presenter till sötisar hemma i Sverige:)

Nä nu är det dags att sova, air con är inställt på 26 grader, inte för kallt inte för varmt för en god natts sömn. Har noga provat ut den perfekt temperaturen;)

Hoppas att http://klart.se">http://klart.se">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se">klart.se prognos imorgon stämmer för då blir det troligtvis en helt ok dag:) Jag och Leanne litar skarpt på http://klart.se">http://klart.se">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://klart.se">klart.se då den har gett hyfsat rätt prognos.... Möter dock viss skepsis hos de andra i huset! Haha

Pussochkram

Ps pinacolada med färsk cocosnöt från trädgården är inte helt fel när det är 30 grader varmt;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974515.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3086836/images/2012/pic_188974518.jpg" class="image">


Regnet det bara öser ner...

Jepp ingen direkt tur med vädret! Vad gör man då? I går så gick jag till ett spa som ligger ca 10 min från vårt hus. Fick en underbart härlig Lemon warm stone massage! Ljuvligt och billigt.... En kombination som gillas:)

Nu blir det en tur in till hamnen med familjen.... Tänkte åka och bada på ett av resorten men det blev ändrat när regnet började ösa ner:(

Bloggar mer sen!!

Puss och kram


RSS 2.0