Halv storm

Fast vissa dagar är underbart vårvarma börjar jag nu bli lite trött på vinden. Idag blåser det rejält och snart kommer de nog börja regna med. Senaste helgerna har mer kännts som höst än vår.
 
Ligger i min säng lyssnar på vinden utanför njuter av att det är tyst i huset. R & L är i väg på bröllop hela helgen barnen sover hos nanna Nina. En välbehövlig paus.
 
Egentligen skulle jag just nu befinna mig på outing med de andra au pairer men efter tvekat hela morgonen insåg jag att jag är inte sugen för fem öra att åka ut med båten till en ö som ligger strax utan för Welly. Nä gör hellre det när solen är framme och det inte blåser halv storm.
 
I torsdags köpte jag så sista boken i Fifty Shades serien. Efter varit väldigt tveksamt och nästan slutat läsa den första boken innan jag ens kom halvvägs blev jag sen helt uppslukad i boken. Sista boken började jag läsa i torsdagskväll och sedan inte lagt i från mig den frivilligt. Speciella böcker men riktigt bra =)
 
Fick brev på posten i torsdag! Alltid spännande, söta Jasmine hade skrivit ett kort från Auckland. Läste med en klump i halsen och insåg verkligen att hon inte är här min sista tid. Vänskap som aldrig kommer försvinna. Samtidigt är jag inte riktigt redo för att säga hejdå till familjen och speciellt mina tre söta ungar som jag älskar så. Så snälla låt dessa sista veckor jag har kvar gå i en lagom takt. Inte helt säkert men tror inte jag lagt upp bilder på huset jag bor i så tänkte att jag gör det nu!
 
puss och kram

det va nära....

ögat! Kör hem från gymmet, då helt plötsligt en motorcykel kör ut och korsar vägen. Ser i slowmotion hur han aldrig kommer re ut det och mycket riktigt för hög hastighet och för snäv kurva. Får bromsa rätt kraftigt och ser hur han lägger motorcykeln och sig själv ner.

Lyckliga han skadade sig inte allvarligt!

Puss och kram
os gick jäkla bra på gymmet idag :D

Nanny

Efter nästan 10 månader som familjens au pair har Scarlett gett mig ett nytt namn..... NANNY. För två veckor sedan tog jag med barnen till botanical gardens. När vi går neråt mot stan skriker Scarlett som är typ tre meter bakom mig, P & T : Nanny wait up, you're walking to fast. Jag trodde jag skulle dö av skratt, hahahha sedan dess har hon börjat kalla mig Nanny. Självklart har P & T börjat hänga på så T kallar mig nu nanny rese. Sötaste lilla killen dock!
 
Här över är det labour weekend så jag är ledig i dag med :) Skönt med en tre dagars helg! Förmiddagen har bjudit på underbart väder, men som alltid här på NZ så vänder det snabbt som bara den. Nu är det riktigt stormigt ute och bara massa moln. Trist när vi planerat att ha pic nic. 
 
VEckorna flyger i väg. I torsdags var vi hembjudan till Jasmines värdfamilj för middag, hennes sista kväll. Trots att det är måndag nu har jag inte riktigt fattat att hon inte bor i Wellington längre, kommer bli tomt i veckan!
 
Nä dags att köra ut till the Hutt. Ses sen!! 
 
 
puss och kram
 
bild från när vi besökte en farm i förra veckan!
 

Tillfrisknandet har fortsatt

Förutom att min nacke börjar protestera mot att mestadels ligga i lite märkliga vinklar i soffan är halsen mkt bättre!

Dagen har bestått av mer TV-tittande men ffa av att lära mig själv svälja igen... Haha har de senaste tre dagarna mest spottat ut allt saliv (äckligt! Yes jag vet;) har helt enkelt gjort alldeles för ont att svälja. Idag insåg jag att Hmmm har inte så där fruktansvärt ont längre. Man inser snabbt hur man kan vänja av kroppen med något man gör varje dag med automatik! Men om ni fortfarande läser kan kg meddela att sedan lunchtid har jag inte spottat en ända gång;)

Ikväll undrade Leanne om jag ville stanna hemma eller följa med till Nanna Nina för middag. Kände att jag behövde lite miljöombyte så jag hängde med. Härliga söta ungar som omfamna mig med både pussar och kramar. Men ligga skönt att vara tillbaka i soffan när barnen uttrötta hemkomna från Nanna skulle nattas... Haha fördelen med att vara nanny och inte mamma;)

Ha en trevlig fredag! Hoppas på en blogg utan sjukdom i fortsättningen:)

Puss och kram

Ps hur tror ni väderprognosen ser ut till helgen?!


Solen skiner...

Efter en god natts sömn mellan febersvettningar är jag nu tillbaka i soffan.... Utanför är det en härlig vårdag. Blundar och låtsas att jag ligger på en strand någonstans.... Mmmmmm va skönt! Antibiotikan verkar ha kickat in halsen känns något bättre. Underbart!!

Puss och kram
alla hemma i Sverige: sov gott:)


Istället

Skulle nu precis ha nattat barnen i National Park för att sedan ta på mig träningskläderna för att träna framför tv:n med Nanna Nina....... Men istället ligger jag hemma i soffan och mår skit. Hemresan idag var hemsk, fem timmar i bilen och jag mådde katastrof. Ja jag har tyckt extremt synd om mig hela dagen. Efter att jag spydde!! Lite mer än halvvägs och om något mådde ännu sämre körde Nina oss direkt till läkarmottagningen. Såg nog katastrof ut för fick till och med erbjudande om att ligga ner i väntan på att någon läkare kunde undersöka mig. Hyfsat snabbt kommer läkaren, jag som var helt hundra på öroninf fick istället veta att jag utan tvekan hade halsfluss :( skrevs snabbt recept på antibiotika och voltaren gurgel!? Så nu ligger jag här i soffan och är varm/ fryser om vartannat, kan inte svälja för det gör för ont:( hoppas på väldigt snabbt tillfrisknande!!

Puss och kram till er alla


Kändis

Då har man varit i tdiningen i NZ, det var hemma hos oss för ett reportage för några veckor sedan. Alltid spännande att se hur det vinklar det. Tror både jag och Leanne blev intervjuade i över en timme. Gillar bilden=) Leanne var inte lika nöjd. Tyson kunde sett lite gladare ut hahaha men han är inte känd för att le åt personer han precis träffat. 
 
Scarlett och nanna Nina har vårledigt från kindy, så nu har vi åkt upp till National Park och nanna Ninas stuga för en vecka med förhoppningsvis lite skidåkning, sol och bada i hot pools=) Rob och Leanne åkte hem i går igen för att jobba i veckan.
 
I går hade jag och Rob en kanondag i pisten. Whakapapa stäng pga vind men vi åkte istället på andra sidan berget till Turoa. Härlig nysnö, strålande sol och inte allt för mycket folk i pisten. Kändes nästan som man var hemma i europa och åkte skidor, underbart! Äntligen börjar mitt season pass och skidkläderna börja betala av sig. Efter Leanne och Rob åkte blev det bestämt att alla kusiner skulle övernatt hos oss. (Leannes bror bor i huset bredvid) Så igår kväll var det rekord för mig att natta barn. 5 barn i åldrarna 2 1/2-8 år haha Men det är så duktiga så alla barn sov kvart över åtta. Klockan halv tio gick jag och lade mig helt slut efter dagens skidåkning.
 
Tyvärr har det gått från att vara soligt och underbart till att blivit rena skitvädert. Regnet har öst ner hela dagen, så 5 barn att underhålla men det har gått över förväntan. Jag P & T vilade middag ;)
 
Nä nu sätter nanna Nina in workout DVD:n så nu blir det på med träningskläder och bränna lite fett och bygga muskler ;)
 
 
puss och kram från mig!!
 
ps tack för alla likes på fb ;)
 
 

fullt medveten!

Att jag är riktigt dålig på att bla stava rätt, inte särskriva och korrekt meningsbyggnad. Men men man kan inte vara bra på allt;) Men efter att ha läst några av mina blogginlägg funderat jag på att läsa Svenska på komvux när jag kommer hem..... hahaha. Under mina fyra år på universitet och x antal inlämnade skriftliga uppgifter får jag alltid en kommentar tillbaka i stil me: Utmärkt innehåll, men grammatiken kan förbättras. haha
 
Dagens bild står Portia för......
 
 
....... på outing till leklandet junglerama =)
 
God natt!
 
Puss och kram

Somnar snart

Tanken var idag att jag skulle skriva ett ordentligt blogginlägg. Men efter dagen som varit, tråkig zumba då ordinarie instruktör var sjuk så stack jag hem till Jasmine. Hennes syster och kompis kom till welly idag! Alltid kul att träffa folk man hört så mycket om men aldrig träffat. Märktes nog lite lagom att jag spenderat dagen med barnen och att jag knappt pratat med en vuxen överhuvudtaget haha. Nu går ögonen i kors.... dags att sova!

Puss och kram


RSS 2.0