Förkylning.... och OS

Hallå där!!
 
Insåg att det var ett bra tag sedan jag bloggade nu. Är inne på min fjärde vecka med förkylning varav sista veckan har jag hostat så man kan tro att jag är storrökare. Fruktansvärt irriterande! Förhoppningsvis blir jag helt frisk nu i veckan så jag kan återuppta min träning. 
 
I morgon är en stor dag för Scarlett då flyttas hon upp i gruppen med äldre barn på kindy och kommer nu mera gå tre dagar i veckan 9-3, kommer kännas lite konstigt de första veckorna men man vänjer sig alltid snabbt. Annars flyter jobbdagarna på. Är självklart glad att Jasmine är hemma från sin 5 veckors semester så vi kan ha våra sedvanliga "playdates" igen och att jag inte är enda svensk bland alla på playgroup.
 
I helgen har det varit underbart soligt väder, riktigt härligt. I går åt jag min första "Mauri måltid" en klassisk "boil up" allt kokats i en stor gryta. Potatis, kumara (sötpotatis), fläsk ben och sedan något sorts gräs/algliknande blandning, det var riktigt gott. På kvällen var det utgång, kankse inte det smartaste med min hosta men men man lever bara en gång! I går va det jag oh ett gäng tyska tjejer, blev en lyckad kväll på favorit klubben. Pina dock att nattbussen tar minst 45 min hem!! hata buss, men ibland är jag lite ekonomisk iallafall;)
 
Grattis till Angelica och kusin Jakob somfyller år i dagarna :D
 
 
Puss och kram till er alla här från ett soligt vintrigt NZ
 
 
 

Snö underbara snö.... och en lårkaka

Hejsan svejsan!!
 
Tiden springer i väg här i National Park, ja det är en liten by inte en nationalpark. Eller ja delar av området runtomkring är klassat som nationalpark. 
 
Åkte tillsammans med mormor Nina upp med barnen söndag förmiddag och kom fram vid 3-tiden på eftermiddagen. Ninas stuga är underbar, nybyggd och härlig. Föräldrarna kör upp på fredag efter jobb. Barnen har skött sig exemplariskt än så länge. Somnat snabbt på kvällarna och endast flickorna som har vaknat till på nätterna. I morse sov vi alla till 7.45! underbrt länge ;) Man förstår snabbt hur innebörden av sovmorgon ändras när man har barn. 7.45 det är sovmorgon i min extra familj!
 
Idag åkte vi upp med barnen till Whakapapa, skidområdet på mt Ruapehu. Portia och Tyson är lite skeptiska till skidbyxor, vantar och tjocka mössor. Med upp var också barnens kusiner och deras mamma. Idag åkte jag skider med barnens kusiner. Vi hade en mysig dag med massor av sol och skidåkning. Sedan trillade jag för första gången på evigheter..... om det bara hade varit för att man "sattsat" men nä se där var en sten mitt i pisten som låg och gömde sig. Blev tvärstopp och ramlade rätt på stenen med utsidan av låret. Hur känns det? Ja inte skönt i alla fall, fått en riktig lårkaka som gör skitont!!!! Aj aj aj! 
 
Kusinerna ställde upp i skidtävling, yngsta killens första race. Kommer även alltid bli ihåg kommet som när han (4 1/2 år) åkte förbi målinjen och fortsatte rätt ner utan att stanna, hahaha jag fick hoppa i bindningarna och åka efter. Hahaha rätt kul, stackars hans mamma som bara såg han fortsätta ner och hon åker inte skidor! Men slutet gott och han kommer def få höra detta när han är äldre.
 
Nä nu är jag slut i rutan, kl är över tio! Dags för sängen!
 
Pussar och kramar

Vibrationer

Fartfylld vecka som började med playgroup måndag morgon, besök från Auckland av Eric och Thore, Sushi till lunch, låta ungarna cykla ut med waterfront en härlig måndags em, Scarlett sköter sig exemplariskt och vänder med cykeln direkt när jag ropar om och om och om igen, Portia snubblar och biter sig i läppen, köper is slushis, tre små söta som är helt slut i rutan efter en fullspäckad dag, The bangalore club med Sandra, Eric och Thore, Sandra svullnar upp som en ballong kring öron och ansikte, kväll som går över till natt på Wellington sjukhusets akutmottagning, sandra ok efter lite droger tack och lov, trött sliten tjej lägger sig kl 2.30 am för att stiga upp kl 7!
 
Tisdag, playgroup, irriterrad sliten jag (men ej på barnen!), exemplariska barn vid naptime, afternoon tea på Leannes jobb, exalterade barn, 20 min lek på te papa, älska museum som är gratis och fantastiska, köra hem, äta, in till stan för bio, filmen slut och marken börjar att gunga, nä Eric det är inte 4 d på disneyland, JORDBÄVNING, hmmm kan inte vara sååå kraftig 4,0?, 6,7 richter, oj jag har snedrivna upplevelser av jordbävningar, ringer lite samtal bla pappa och Karla så klart, kör hem, sova halvgott
 
Onsdag, lat morgon, tvätta, Sandra och Ethan på besök, morning tea, städa, sortera, lunch, naptime, handla, lägga fram kläder för barnen tills morgondagen, städa, tvätta, oppps skulle jag laga middag?, laga middag, fixa hår, firande av 4:th of July, JASMINE hemma på besök mitt i sitt resande, glad tjej, Eric stolt amerikan, alldeles för billiga glas bubbel, 3 dollar = 15 kr!!!, galen kväll, slutar tidigt, säng.... sova i min säng.
 
Torsdag, underbara jag förberedde fint igår inför idag, barn exemplariska, jag trött, klara i tid, playgroup, irritationsmoment, Lunch och vila med barn och Jasmine, slowcooker dinner preparation, afternoon tea på mallet, Portia spottar ut fluffy, Nannyn dvs jag ej glad, Tyson leker som en galning med bilarna, handla mat med 3 barn, hem, kycklinggryta redo, älska slowcooker, middag, kl 7 pm jag sitter i soffan, nu i sängen! 
 
 
Tack och hej, pussar och kramar

Tid..... tid i NZ

Ett halvår har gått.... ett halvår till Jul..... lite mer än ett halvår innan jag kommer "hem" igen! Senaste veckan gick i rekord fart, helgen lika så. Utgång i fredags, barnvakt i går kväll och idag barnkalas för Sandras Ethan som fyllde 5 och ska börja skolan efter lovet. Ja här börjar man i skolan princip på dagen då man fyller fem år! Och "min" stora flicka fyller 4 år i Augusti och ska börja gå 3 heldagar på kindy. Jag tycker det känns lite tråkigt, men men vänjer mig nog snabbt.Lyckades även äntligen shoppa till mig skidkläder, vantar, hjälm och skidglasögon igår. Tack Sandra för att du stod ut... haha eller nästan iallfall tror jag spenderade 1-1 1/2 timme i affären! Min kropp är liksom inte riktigt skapt för skidbyxor, men tillslut hittade jag ett par riktigt snygga skidbyxor och en supersnygg jacka:D Lite lagom nöjd! Är super sugen på att åka skidor nu!!
 
 
Bild tagen av Scarlett :)
 
 
Åker upp till national park nästa söndag, jag, barnen och mormor nina! Kommer troligtvis få till iallafall 4 dagars skidåkning, men det blir ju inte sista gången denna säsongen! Sweet as! Känns som om jag ska på en mini semester fast jag ska "jobba" mer än vanligt! Nä dags att lägga sig.... full on hela veckan, skollov så en massa extra aktiviteter och Scarlett har ingen kindy.
 
Pussar och kramar till er alla!!
 

RSS 2.0