Sommar sommar sommar....

..... oj det är inte sommar än i NZ. Men idag har det verkligen kännts som om det har varit sommar. Har gatt omkring i shorts och linne hela dagen och njutit i trädgarden.
 
Nu sitter jag och förfestar hemma hos en tysk tjej som är urtrevlig (därav inga a med en prick över, tyskt tangentbord!) =) Blir nog en kul kväll =)
 
Idag hade vi en rolig episod..... som slutade väl som tur var! Hunden Echo rymde och Leanne sprang efter barfota och med ansiktsmalning som barnen precis hade gjort pa henne. hahahah slutade med att vi fick kassta oss in i bilen, som tur var hittade vi honom i sin favorit park..... han ville bara ut och leka lite!
 
Bilder imorgon!!
 
Puss och kram
 
ps. i natt blir det sommartid här vilket betyder att vi är 11 timmar före er.
  

alla har lämnat mig....

....förutom min värdfamilj, då passar en kväll i soffan med ett gott glas rött eller två. Tycker rent allmänt att veckan gått lite segt. Första dagen jag kände mig 95% frisk var i onsdags så träningskläder på och Zumba. Älskar Zumba=) Vaknar mitt i natten av en konstig känsla försöker öppna höger öga.... hej! ögoninfektion! Misstänker då starkt orsaken, hade lite "problem" med linserna under helgen. Men skönt för det har blivit bättre utan antibiotika. Men trist då det inte känns lika lockande att hänga på gymmet med rödsprängda ögon =(
 
Idag har jag och barnen haft en urmysig dag förutom vissa hyss från barnen. Precis innan lunch packade vi in oss i bilen för avfärd mot Island bay och Josefin, Leo och Elliot. Väl där åt vi lunch ute i det härliga vårvädert, alla barnen mös! Glad nanny när P & T somnade snabbt och lätt i Josefins säng. Jag, Josefin och Scarlett hängde ute i trädgården. Vi hjälpte bla J med att packa in ett paket 22 ggr!!! Hoppas nu bara att vi kom i håg att lägga klistermärken och en klubba mellan varje lager ;)
 
Vad som händer i helgen återstår att se.... uppdaterar er imorgon!
 
puss och kram från ett vårigt Welly

Back home

Tillbaka hemma efter en kanon helg i stugan! Helt slut och klockan är 22. Direkt från bilen in till sängen!

Idag har jag åkt skidor med både Scarlett och Tyson! Båda älskar det! Portia är lite mer tveksam men tillochmed hon har stått på ett par skidor.... Stort! Då hon i fredags upprepande gånger sa 'mis not like snow' till art nu stolt berätta att hennes pappa hjälpte henne ner för backen och att hon faktiskt säger 'mis like the snow a little bit' :) hade ett par underbara åk själv uppe på toppen. Har nu insett fördelen med att åka själ, man hittar den snyggaste 'singel' snowboardern och åker t-lift upp med till toppen;) som vanligt slutar man inte förvånas över kiwis öppna och trevliga personlighet när det kommer till småprat! Man ser aldrig någon åka själv upp i någon av liftarna man bara fyller på effektivt och är man 'singel' hojtar man helt enkelt ut 'singel' och då har man någon bredvid sig på sekunden. Härligt att köa till liftarna :)

Hoppas ni alla har en underbar söndag!
Puss och kram


Mys

Sitter i solen men min frukost. Njutning på hög nivå! Inte blir det sämre av att om någon timme står jag i skidbacken.... Tänk om alla dagar var så här ;)


Äntligen bättre!

Borde kanske tagit det lugnt idag sedan det är första dagen utan huvudvärk och trötthet. Men när det är strålande sol och berget väntar då finns det inget annat beslut att ta än att åka skidor:) har haft en underbar dag i skidbacken med Rob och hans kompisar. Åkte till det andra systemet, nice att äntligen åka i en stolslift från 2000- talet hahah. Alltid kul att utmana sig själv när man åker med bättre åkare än en själv:) helt slut nu och redan i säng med elektriska värmefilten på.... Varmt och skönt!

Hörs snart!!
Puss och kram från snön


Doktorn

Idag tycker jag lite synd om mig själv. I går kväll blev huvudvärken om ännu värre och hade även en hel del perioder med extraslag så jag sov väldigt lätt i natt och vaknade även med huvudvärk, inget kul alls. Så när Rob knackade på min dörr lite innan kl 7 och tyckte jag skulle vara ledig tackade jag inte nej. En sjukdag på 8 månader får väl räknas som ok.
 
Efter tre dagar med rejäl huvudvärk och inga tabletter som hjälper börjar till och med jag bli lite orolig. Så ringde doktorn, vilket är väldigt intressant i detta land de frågar ens inte om vad man söker för utan bara sätter upp en på en tid (och detta är en mottagning som kan jämföras med sveriges vårdcentraler!!) Blev i allfall undersökt och inget speciellt hittades, troligtvis en släng av flunsan som härjar här och har varit ovanligt tuff i år. Kom ut 85 dollar fattigare och recept på paracetamol, ibuprofen och codein. Codein är  verkligen NZ problemlösare. Har iallfall hjälpt lite mot huvudvärken. Hoppas hoppas nu bara att jag mår mkt bättre i morgon vilket jag har vissa förhoppningar om =)
 
Så idag har varit en soffdag. Jag och Portia hade middagsvila i ena soffan och Rob och Tyson i den andra hahaha tur det va Kindy dag för Scarlett. På eftermiddagen fick jag Rob till att köra till affären och handla glass och Mc Donalds som jag av någon konstig anledning blev sugen på! Vilket jag inte kan förstå när han hade gjort lammgryta under dagen som ser riktigt god ut men jag var inte alls sugen på den! Men skönt att bli lite uppassad =)
 
På eftermidagen tittar jag på Tyson och ser direkt att han har fått en ögoninfektion inom loppet av en timme. Blev bara värre och värre. Då kommer vi till ytterliggare en intresant sak. Rob åkte till apoteket och kom hem med Kloramfenikol dr. Tydligen kan farmaceuter sälja vissa receptbelagda läkemedel.... även utan att se personen i fråga för Tyson var hemma med mig! Hahahaha ja det är allt spännande att se hur det fungerar olika i olika länder.
 
Nä nu är det over and out och ska se om jag kan somna i sängen denna gång!
 
Puss och kram och förhoppning om roligare blogg imorgon ;)
 
 

huvudvärk...

... Är inget kul att ha! Kommer inte i håg senast jag hade huvudvärk som idag :( Gjort allt inget som hjälp så ner till apoteket en runda och shoppa till sig Ibumetin spetsat med lite codein. Äntligen något som hjälpte! Återigen hoppas hoppas att jag är frisk till imorgon, vill inte missa Zumban!
 
Slut med gnäll! Idag var det föräldrar (och nanny) dag på tjejernas ballett. Kul kul att titta =) Scarlett är superduktig och Portia är bara för söt! Huvudet kortare än alla andra men hela tiden med ett stort leende på läpparna. Efter ballett blev det lekparken i stället för playgroup, helt underbart vårväder här idag. Tyvärr har huvudvärken varit ihållande under hela dagen så kan inte mer än att vara otroligt tacksam när man har vänner som Jasmine <3 Tack för all hjälp idag <3.
 
 
puss och kram

blogga

Efter att spenderat kvällen i soffan framför datan läsandes andras bloggar inser jag återigen att uppdatering bör ske mer än 1 gång i veckan (vilket nog är min toppnotering när det gäller frekvens av blogginlägg).
 
Hur har då dagen varit? Vaknade med halsont.... försökte i går kväll visualisera mig att jag idag skulle vakna upp och må tipp topp men nä det hände inte! Dagen har ändå varit helt ok, sokm ni kan läsa i ett tidigare inlägg är måndagarna fulla med roliga aktiviteter för barnen. Blev även en nap när Portia och Tyson sov, skönt och välbehövande när man inte är riktigt på topp.
 
Portia går för tillfället under beskrivningen "teenager 2.6" humör och trots som en tonåring men är två år och sex månader gammal! Tur nog är hon en tjej som är rätt snabb att få på andra tankar och från att ha gallskrikit "go away" till att säga "I love you soooo much" inte tar mer än några sekunder ;)
 
 
Underbar bild på tre sötingar ;)
 
Puss och kram

onda ögat....

.... är jag bra på att ge ibland när det verkligen behövs! hahaha
 
ytterliggare slutet på en vecka, ligger i soffan allmänt nedstämd för att jag återigen har något äckligt virus i kroppen som inte verkar vilja ge med sig. Viruset gjorde sin debut i torsdags, var värst i fredags, lite bättre i går och idag känns det sådär=( Inte välkommet när man har kommit igång med träning ordentligt. Fredagen paserad verkligen förbi i slöhetens tecken. Barnen underhöll sig själva medans jag övervakade med ett öga öppet. För mig va nog toppen på dagen när Portia och Tyson hade sin nap, för då hade jag en med! opppps i två timmar sov vi väldigt gott :D Snälla Sandra var här för att hålla Scarlett sällskap.
 
Idag visade NZ eller Welly verkligen hur väderet här över kan bete sig. I morse låg jag och Jasmine och solade på hennes trädäck i mitten av september (= Mars månad hemma). Ca en halvtimme senare bestämmer vi oss för att gå in och byta om för en promenad. När vi är klara och ska gå ut ur huset inser vi att det öserregnar utomhus och är kallt! Snälla sluta upp med dessa tvära kasst!! Jag har accepterat att det kan skifta enormt dag från dag och en hel del under dagen. Men inte från bikin till jacka och sjal på mindre än en timme!
 
Alla som känner mig vet att jag inte är typen som fryser direkt när jag tränar men här i NZ vet de inte riktigt vad isolering och effektiv uppvärmning är. Man får helt enkelt klä sig i sjal och långärmat på gymmet tills man har sprungit sådär 20 min på löpbandet och äntligen känner sig lagom varm! 
''
ps älska min "strike a pose for the blog" bild hahah
 
ha en bra söndag =) Här i från NZ är det natti natti zzzzzz
 
Puss och kram
 
 
 

Efter helgen!

Vanligtvis brukar det flesta av mina inlägg droppa in på söndagskvällarna. Men efter att ha kommit hem kl 6!? på morgonen och sedan stiga upp kl 11 för konsert med barnen, slumra i soffan på seneftermiddagen och sedan gå på välgörenhets bio så var jag totalt slut i går kväll!
 
Utekvällen var lyckad trots mindre incidenter, klassikern lär nog bli när Jasmines mobil blir "stulen" och jag skickar ett minst sagt "aggigt" sms till telefonen som sedan fem minuter senare dyker upp.... välfungerande och ej stulen! 
 
I går var jag med Leanne och barnen på årets konsert i NZ. *The Wiggles* Titta på you tube, rena rama kulturen här i NZ och Aussie. Alla barn under 3 år älskar dem (och även alla andra i smyg) En av deras låter fastnar lätt.... inte för inte man ibland nynnar till denna när man serverar fruktsallad till barnen....http://youtu.be/gB4MNu6W9sg
Jag gick på konserten frivilligt, fanns ingen gladare man än deras far som då slapp hahaha. 
 
Här är det ganska så vanligt med olika event för att samla in pengar till förskolor och en massa annat. Så igår hade kindy en filmkväll på en jätte mysig bia lite utanför stan, de visade Hope Springs. Det var en lagom söt komedi med Meryl Streep och Tommy Lee Jones. Bästa under kvällen var att det lottade ut en hel del vinster och jag vann en av dem=)
 
Sen är jag något stolt över mig själv idag. Efter en intensiv måndag landade jag i soffan kl 19.50, gym eller inte?! Nä tänkte jag pallra din feta röv upp ur soffan och åk till gymmet! Sagt och gjort 20.20 stod jag på löpbandet och slog nytt personligt rekord =) 30 min löpning (skrev först joggning här men det gick faktiskt lite snabbare hahaha) utan paus! Man ska börja någonstans=)
 
 
Puss och kram från NZ
 
 
 
 

RSS 2.0