Hipp hipp hurra på födelsedagen!

Grattis grattis grattis min älskade pappi! Hoppas att du får en toppen dag=) Älskar dina bloggkommentarer!!!
PUSS OCH KRAM pappi!

Basketbollmatch!

Då har man varit snäll och ställt upp för Scarletts kindy. Har hjälpt till att servera öl och pizza till företag som har säsongsbiljetter till Wellnigtons basketboll lag, Wellington saints. På detta sätt tjänar kindy pengar till att köpa in ett nytt nät som omringar deras utegård. Kul grej att göra =) Men gud vad jag är trött nu, har varit en intensiv dag. Lyckligtvis har jag kännt mig piggare idag.
I morse bestämde jag att det blir poolen, mysig att bada på förmiddagen. Idag hängde även Jasmine och hennes pojke med oss, alltid lika kul med sällskap av fler au pairer och barn. Tack Jasmine! Kanon med kul sällskap och ett par extra händer ;) Efter badet blev det lunch på mallet, barnen superglada och åt fint. Sedan blev det promenad hem i det otroligt vackra vädert vi har haft här idag. P & T slocknade nästan med desamma i vagnen. totalt utpumpade efter all lek i Poolen! På eftermiddagen ringde en av Scarletts kindy kompisar och undrade om vi ville komma och leka. Sagt och gjort i väg vi gick snabbt, skönt för de bor bara en liten bit här i från. Trevlig liten playdate! Så dagen har verkligen varit full med aktiviteter, kul för oss alla =)
Bara lite kyligt i vinden! Lovely! Detta väder det har varit denna vecka tycker jag kan hålla i sig lite längre=)
Puss och kram
ps. Kul att prata med er Karla och Sara! Tur att ni kunde ta en liten rast och kunde prata med mig ;) Ni måste ringa fler gånger! Saknar inte att jobba helger men saknar er!!! Superstor kram till alla mina arbetskollegor!! ds

Vänstertrafik!

Äntligen har jag kört! Känns så härligt, slippa vänta på bussen som aldrig dyker upp eller vara beroende av andra. Kommer ha tillgång till bilen på min arbetstid. Känns super skönt för nu kan jag och barnen göa massa roliga saker även när det är dåligt väder.
Premiär turen blev idag, ensam i bilen! Super skönt! Gick förvånatsvärt smärtfritt mitt största problem var vad jag skulle göra med vänsterfoten..... behöver inte koppla, automatare! Tänkte lika bra att gå all in direkt så jag testade stadskörning, landsväg och motorväg + rusningstrafik. Kanonen. Det ända misstaget man gör är att sätta på vindrutetorkarna istället för blinkersen. Men de kan man ju leva med ;)
Körde till Porirura för att fixa mitt NZ körkort, så jag har en gilltig legitmation förutom mitt pass, sen kan det ju vara bra att ha hemma om man blir stoppad så kankse man slipper böter hahaha. Förvånande när det gäller mig så gick det totalt smärtfritt. Jag hade alla dokument och fick bara göra en synundersökning och ta ett foto sen var det klart. Kommer med posten om tre veckor! Sweet att man inte behöver göra några test överhuvudtaget!
Mår icke helt tipp topp är rätt rejält förkyld och hostar. Saknar min Coxcilana... (tror jag tillochmed glömt hur man stavar till det!) Komiskt i detta land.... säljer paracetamol med codein receptfritt men man kan inte ens köpa receptfri hostmedicin! hmmm jag vet coxilana är inte receptfritt hemma men ändå!
Slut i rutan dags att gå och lägga sig!!
Natti natti!!
puss och kram

Farfar på besök

I går kväll kom barnens farfar på besök från Fiji. Barnen superglada att få träffa honom igen i morse. Jag var snabb och tog en chans att fråga om han kunde köra mig, P & T till playgroup. Det ville han gärna! Kul att äntligen se vad alla andra au pairer pratar om. Det var riktigt trevligt och P & T hade super kul. Portia var lite blyg till en början med det glömdes snart. Efter lunch kom Scarlett hem från kindy, då hade Portia somnat men inte Tyson. Slutade med ingen vila för Tyson... viket leder till en något trött och sur liten påg på em. Men men som tur blev det bra när vi gick till lekplatsen i dagens vackra sensommar väder. Vi möte upp med Sandra och hennes pojke, Scarlett så glad över att äntligen få träffa honom igen. Hon var dock inte riktigt nöjd när han inte ville ge henne en kram när vi sa hejdå! Det är inte lätt att vara liten!

Nu ligger jag totalt utmattad i soffan, det blir sängen efter detta inlägg! Har en förkylning som ligger och lurar hoppas hoppas jag inte blir sjuk. Leanne har rest bort för jobb och kommer inte hem förrän om en vecka. Trist! Men det ända som är toppen är att jag är tillagd på bilförsäkringen nu och kommer nu börja ha bilen på dagarna. Då passar det perfekt att hon är borta denna vecka så jag kan "övningsköra" när jag vill! Spännande ... hahaha nä men seriöst det ska bli kul att köra igen!
Natti natti!
puss och kram

tredje inlägget idag....

Älskar att mina inlägg är något röriga och felstavade! Nu bjuder jag på ett tredje inlägg för kvällen.... eller er lunch tid. Idag har det varit strålande väder som jag nämde innan. underbart=) Jag och barnen har varit ute större delen av dagen. Storytelling på förmiddagen, tur att det är så kort tid för det tog emot att gå in på  biblioteket i det vackra vädert. Sen på em hade vi playdate på lekplatsen med Jasmine och hennes två barn. Eller hur har jag börjat chilla lite på lekplatsen Jasmine ;)?! Kan ju berätta att jag önskar det va EU krav på NZ lekplatser (Jasmine har fått höra detta ett antal gånger). Fast många är nya och fina är det ju helt vansinnigt farliga för två busungar på två år som minst tror att det är fem år! Jag kan ta "mina" barn till poolen själv och till en massa andra ställen men när vi är på lekplatsen har jag en konstant hjärtfrekvens på sisådär 150!!! Men men jag har börjat att lugna ner mig något iallfall.
P & T har nu efter några veckor med exemplariskt uppförande vid vilan helt slagit bakut och är väldigt bråkiga. Här ska inte sovas fast de är trötta som ösregn. Efter ca 40 min somnade iallfall båda barnen. Portia, lilla drama queenen är helt otrolig! Envis men otroligt söt. Somnade idag men en krampaktig hand om sitt spelande smyckeskrin.
Portipie Finally asleep!
Har inte mått helt hundra idag. Förkylning, men bryter som vanligt inte ut helt och hållet utan känner mig bara allmänt dassig! Gillas inte!!! Däremot gillas Paracetamol spetsat med lite kodein.... ja det är receptfritt här.... och nä jag tar det inte varje dag! hahaha! Men när man har extrem huvudvärk är det väldigt effektivt kan jag lova. Trots att jag kände mig hängig och något trött blev kvällen ändå väldigt mysig. Nör jag stod och lagade middag ringde Victoria och undrade om jag ville hänga med in till stan för att fira våffeldagen med lite våfflor. Hmmmm svårt att motstå. Så istället för en promenad med Sandra som jag ändå aldrig orkat träffades vi tre i stan i stället för en mysig våffelfika. Tyvärr inga rediga Svenska våfflor, det blev belgiska! Men de var supergoda, så det blev verkligen lyckat. Tack Victoria för det utomordentliga förslaget!
Yummie yummie!
Nu är det absolut dags att krypa under tcäcket och sova. Klockan ringer om 7 timmar. Och glöm inte nu skiller det bara 11 timmar mellan Sce och NZ.... gör det lite klöddigare men helt ok ändå.
God Natt alla! Ha en fortsatt bra dag=)
Puss och kram

Helgen som varit....Shopping och lite annat!

Försöker att inte shoppa allt för mycket då man måste tänka på att allt/ mer eller mindre ska även följa med hem när man lämnar NZ. Men hmmmm man glömmer bort det ibland. Hahaha ni som känner mig vet. Däremot har jag lätt hittat min nya favorit "billighetsaffär" K-mart! Där är allt "billigt". Shoppade i helgen min nya vinter stass.... nä jag pratar inte om några fest kläder utan flanell pyjamasbyxor, långärmad pyjamaströja och gosig morgonrock. Lär behövas här på andra sidan jorden där man har enkelglas i husen och det blåser storm titt som tätt!

Men har då insett att när man handlar nytt måste man även rensa ut något gammalt. Så bye bye till min nu föredetta favorit "fest" topp. Väl använd och väl sliten =( Men får ju mer plats i garderoben iallfall.
Bye bye my favourite top!
Tanken denna helgen var att jag skulle vara ute och ridit med au pair link. Men då det inte var något bra väder blev det inställt och framflyttat till nästa lördag. Istället blev det en "typisk" au pair helg. Fika med några andra au pair tjejer. Shopping med Sandra och sedan yummie yummie taco kväll med film hos mig. Men för att ha en twist så släpade katten in en mus två dagar i rad!!!!! uppskattas inte av mig. hahaha men det blev iallfall lite skratt över vår något fjantiga rädsla för musen.
I går tog jag bara det lugnt mös med min nya pyjamas och gick här hemma och fejade. På kvällen blev jag lite rastlös och stack in en liten runda i stan för att lyssna på koncert i botanic gardens. Så fint där på kvällen och mysigt att sitta och lyssna på lite musik om än det var en kort stund. Tack för sällskapet kära "hutt-girls" =)
End of the summer.... last koncert!
En lugn helg! kan behövas ibland när man jobbar hårt ;) Lyckan är när Scarlett blir överlycklig över att se mig igen och berättar hur mycket hon saknat mig när det varit i National park över helgen. Gullunge! Saker som gör en nanny glad!
Puss och kram till er alla!

SOL!

Man glömmer snabbt de urtråkiga regniga veckorna när man som idag vaknar upp till ett soligt Wellington. Lovely! Kunde till och med ta av mig tröjan och bara gå omkring i linne de tycker jag är rätt perfekt väder. FÖregående vecka passerade fort förbi trots regnet och blåsten. Vi hade vår aförsta playdates här hemma hos oss sedan jag började ta hand om barnen. Kul och framför allt uppskattat av barnen. Tack Jasmine och Sandra!
I fredags kom då äntligen den stora dagen! Portia och Tysons födelsedag =) Vi firade ordentligt hela dagen. Efter frukost och presentöppning åkte Scarlett till Kindy. P & T hjälpte mig att baka till deras födelsedagstårta. P & T fick välja vad de ville ha till morning te, då blev det choklad muffins och en fluffy. Lyckliga ungar som fick 4 marshmallows till fluffyn i stället för två. Till Lunch blev det självklart Sushi, barnen hade lätt kunnat äta det varje dag! Jag med så klart! Var tråkigt väder men vad gör det när P & T älskar att hänga nere på j-ville mall och leka vid bilarna. I fredags fick de åka tre gånger, snacka om glada barn. Små ivriga barn ville sedan inte sova när det va dags för vila. Så ingen vila vilket resulterade i något trötta barn när föräldrarna kom hem tidigt för att äta födelsedagstårta!
P & T baking there b-day cake!
Cars at the mall! Happy kids =)
Love <3
B-day cake! Designed by Scarlett and me=)
Worlds best family! Singing happy b-day to P & T
Portia and Tyson had a lovely birthday! So much fun. Ended with the family going to National Park over the weekend.
Veckorna börjar verligen rusa förbi. Snart slutet på Mars. Galet men sant!
Puss och Kram till er alla där hemma!

Mormor!

Glömde skriva att efter jag pratat med fam Nyman ringde jag även mormor! Söta mormor det var super mysigt att prata. Hon fick även äran att prata med alla tre barnen, de hade nog kunnat prata på i timmar!
Jaja det var detta lilla korta inlägg, men ville ändå nämna det! Har haft en uns av lite hemlängtan till min familj och alla er goa vänner hemma i Sverige! Men det får man ha ibland.
Puss och kram

Trist

Skitväder idag..... från sommarglimtar till rena höstrusket. Gillas ej! Jag och barnen har således spenderat dagen inomhus. För första gången sen jag flyttade in sov barnen när Leanne och Rob körde till jobb! Galet men det blev en lite extra mysig morgon. Jag och tjejerna mös lite i soffan innan frukost och väntade på att Tyson skulle vakna.
Morning in the couch, cuddle with the girls before breakfast. Tyson still in bed!
Hemma dagar betyder att man kan ringa hem till Sverige. Först ringde jag fam Nyman på skype. Tänk vad häftigt , det var min söta Ella som såg att jag ringde på datorn och kallade snabbt på pappa och sa -svara pappa Therese ringer! Smarta Ella <3. Sanna och Ella jag saknar er massor! Tur att vi kan skypa. Sanna visade teckningar som gör mig super stolt! Vilken kusin man har som tecknar så fint fast hon bara är 7 år. Ritar definitivt bättre ön vad jag gör=)
Blev ingen storytelling på biblioteket denna vecka i heller. Peruken kom på och vi byggdeen liten koja att mysa under och läsa sagor. Uppskattas väldigt mycket, framförallt av Scarlett. Idag glömde jag i heller inte bort att ge barnen stämplar på händerna för att varit duktiga under sagostunden. Det får man ju alltid på biblioteket!
Bad weather did not make it to storytelling, but lucky us the pink storytelling lady came home to us for some storytelling.
Idag var tänkt att jag skulle gå till gymet, såg framemot det ända sedan i går men i detta skitväder är det nästintill omöjligt att ge sig ut. Funderadeallvarligt på om jag skulle ta regnstället på och gå men insåg snabbt att jag troligtvis inte ens skulle kunna ta mig ut från grinden utan att blåsa iväg. Har iallfall inte ätti något onyttigt idag, små steg framåt!
Nä nu ska jag försöka sova fast huset skakar av vinden.... troddeett tag att det var jordbävning. hmmmm ge mig tillbka det fina vädert i helgen, tack!
Natti, natti

Veckan som gått!

Hallå ja!
Har varit en fullsmockad vecka med massor att göra! Har varit rätt hyffsat väder de flesta dagarna så det är nice och nu i helgen har det varit flipflop och klänning väder, gillas skarpt!
Ibland strular det till sig men blir ändå perfekt i slutändan, har inte skrivit om det i bloggen direkt men min nyfunna närmsta vän här i NZ fick plötsligt och lustigt byta familj. Tur för mig bor hennes nya familj närmare mig än vad den andra gjorde...... så perfekt! Hon återvände "hem" till Wellington igen efter två veckor i Auckland i torsdags. Och det måste ju firas! Så i går blev det utgång i stan med Sandra + några andra trevliga tjejer. Och surprise... jag var äldst! Men vad gör det när alla är supertrevliga=) Då det firades st Patrick's day började vi på en Irländsk Pub med live musik efter att vi först ätit yummy Sushi! Efter några cider.... ja jag var alldeles för mätt för att dricka öl pappa! Gick vi vidare, först till en hemmafest men vi stannade inte så länge där för att sedan gå vidare till ett uteställe med superbra DJ. Där dansade vi natten lång! Kanske lite synd att där mest var yngre folk, men vad spelar åldern för roll?! bara det är en snygging...... hahaha!!
Veckan som varit:
Ons dags för musikstund med barnen, trevligt! HAr börjat socialisera mig lite med de andra mammorna så det känns inte lika ensamt längre.
Manley music.... the kids still mostley only observe! But they do think it's fun!
Portia var något sur då hon inte fick ta med sig en leksak hem som tillhörde musikstunden. Så jag hade en gråtandes Portia hela vägen hem! hmmmm hon var något olycklig! Men troligtvis var hon bara trött av en liten förkylning. Då Tvilingarna somnade gott till sin vila och Scarlett varit så duktig under dagen blev det en utflykt till köpcentrat och en glass! Helt underbart väder under eftermiddagen.
Icecream at the mall! Tyson eats his icecream amazingly fast! Portia eats her amazingly slow and Scarlett eats her in a normal tempo!
Seare på kvällen blev jag hämtad av en annan au pair för att se en teater inne i stan. Den hete beautiful burnout och var kanon! Handlade om boxning men var riktigt bra! Sök på You tube och se om där finns några kllipp! Kul att göra något mitt i veckan och inte bara dega hemma.
I torsdags var de poolen som gällde! Barnen älskar det och jag tycker det är kul att plaska omkring med dem. Alla var jätte duktig och Scarlett fick sina första simglasögon, lycklig tjej=) hmmmm var dock inte riktigt nöjd med Tyson som kissade på omklädningsrumsgolvet inte bara en gång utan tre gånger! OCh han vist mycket väl vad han gjorde, jaja sånt som händer hahaha.
Scarlett in her new and first par of swimgoggles=)
På eftermiddagen kom program managern och hade sin måntliga träff, då går man igenom vad man ska fokusera på med barnen. Känns lite som man är tillbaka i skolan! hahaha Efter hon hade gått började vi baka kanelbullar för familjen skulle ha lite gäster på kvällen. Börjar känna mig som en riktig bullmamma! hahaha. Barnen älskade kanelbullarna och åt två! till efterrätt. Sedan blev det en trevlig kväll med trevligt sällskap.
I fredags var jag, Portia och Tyson med på en utflykt med au pair link. Vi åkte cablecar upp på berget och sen lekte på en lekplats. Det var trevligt. Bilder kommer imorgon!
Nu skypar jag med sis, Niclas, Bjuvis och Tilda! Saknar alla! KOM HIT!
God natt från NZ

RSS 2.0