Ayers rock - Uluru


Vilket äventyr! Flygresan från Sydney till Alice springs började kanon då vi fick 'uppgraderat' våra biljetter till mer benutrymme vid nödutgångarna. Väldigt skönt! Väl framme i AS mötes vi av torr 40+ något hetta. Kan meddela att det är varmt, man får bara acceptera att svetten rinner hela tiden över hela kroppen. Bodde på ett mysigt motel med pool, båda två låg under solskydden, de va inte möjligt att ligga i solen fast det började bli sen eftermiddag. Även Sara tyckte det va varmt! Då är det varmt mina vänner;)

Fredag morgon kl 5 anlände vår lilla tour bus. Rätt snygg ung guide, alltid ett plus;) Färden mot Yluru började, tack för AC. Skumpa runt i Aussies outback i någon timme, vart man än tittade var det öken. Mäktigt! Halv vägs till vårt stopp hände det man hoppades inte skulle hända....

.... De small till och det luktade bränt i bilen!! Inget val mer än att gå ut, nu stod vi där 15 personer från Schweiz , England, Nederländerna, Norge och vi två från Sverige. I början kändes det som om nä detta fixas no iallafall inom en timme eller så. Men rätt snabbt insåg man att vi skulle vara glad om vi kom därifrån utan att någon blivit dehydrerad för vattnat som fanns i bussen var slut. Efter långt om länge (ca 2 timmar) kom en buss med satellit telefon så tourguiden kunde få kontakt med centret och få hjälp. (Jag och Sara hade en del åsikter om hur allt kunde ha gått liiiiite snabbare!) Så två timmar in blev det bestämt att vi skulle köra med bussen i ca 20 min för att sedan vänta där i 1 1/2 timme för att någon skulle möta upp med en ersättningsbus. Äntligen något händer! Men besvikelsen var något uttalad när nästa ställe vi hamnar på även det är en plats med i princip obefintlig skugga. Jag och Sara hinka vatten, och jag spetsade det hela med lite salt;)

Efter långt om länge kommer vår ersättningsbus, börjar färden mot kings canyon. Rätt häftigt men alla helt slut efter dagens händelser. Efter ytterligare 3 timmar är vi framme i Yluru där vi campet är. På vägen såg vi kameler, dingos och hästar! Klockan var redan 10 på kvällen när vi kom fram så efter en snabb BBQ kröp vi alla ner i vår 'swag' och sov under stjärnorna!!! Amazing!!! Helt fantastiskt vacker. Var dock lite halvt på helspänn vet ju inte riktigt villa djur som kan vara sugna på att dela sängplats med en. Redan kl 4 på morgonen var det bara att stiga upp för att se soluppgången över Uluru.

Det var häftigt att se 'stenen' skifta färg ju mer solen tittade fram. Tog en miljoner bilder och njöt av utsikten. Kl 6.30 promenerade vi en 5 km runda runt stenen. Mkt vackert!

Efter lunch tillbaka på campet var jag och Sara mer än nöjda att flyga till Cairns från Ayers Rock (uluru) än att skumpa i bussen hela vägen tillbaka till Alice springs.

Puss och kram

Ps mkt trögt med att publicera bilder! Följ mig på insta. Theresethere


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0