Fortsättning....


Regnskog! Vi tog oss upp till regnskogen med Kuranda senic railway. Fantastisk tåg tur som sakta men säkert tuffade oss uppåt och direkt in i regnskogen. Tågbanan byggdes i slutet av 1800-talet och när man åker så är det svårt att förstå hur det har lyckats! Anses tydligen vara ett av de äldsta mästerverken inom ingenjörkonsten i Australien. Utsikten var otrolig och man stannade till vid ett massivt vattenfall. Väl uppe kom man in i en by -Kuranda som ligger mitt i regnskogen. Vi gjorde två olika promenader genom regnskogen, häftigt med alla ljud. Rätt nöjda med att vi inte såg några allt för skrämmande djur men där fanns massvis med små ödlor och roliga fåglar.

När vi ätit våra medhavda lunch gick vi till ett hus där det födde upp fjärilar. Så fina fjärilar, det var mängder som flög runt. Jag tyckte det va lite otäckt (men har kommit en enorm bit på vägen med min allmänna insektfobi!) Sara tyckte det va helt underbart och blev besviken när ingen fjäril ville slå sig ner någonstans på henne hihi. När vi skulle tillbaka tog vi 'skyrail' ner till Cairns. Var som en cabinlift som åkte högt ovanför trädtopparna. Massiv upplevelse och man såg verkligen så långt skogen sträckte sig.

Eftermiddag/kvällen spenderades liggande vid lagoonen och läste böcker, handlade take away och satte oss på en bänk och åt. Sedan 'hem' till campervanen.

Puss och kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0